torsdag 29 maj 2014

Du & Jag - om livet på mellanstadiet

Bok: Du & Jag Bild: Bokus
Andreas är en sådan där kille som har det lätt i skolan, han kan alla svåra ord och har alltid alla rätt på matteproven. Hemma har han det bra med föräldrar som bryr sig om honom. I skolan är det Kevin som styr. Där finns också Alicia som Andreas spanar på i smyg, och som ibland går tillsammans med honom till skolan på morgonen, som om de var riktiga kompisar.

Men så händer det flera saker. Andreas råkar se ett sms på sin pappas mobil, ett meddelande som han helst sluppit se. Vad ska Andreas göra nu? Ska han berätta eller inte? Hemma är stämningen jättekonstig. I skolan är det också konstigt, rollerna förändras. Andreas är inte den tysta, duktiga eleven längre och varken kompisar, lärare eller han själv hänger riktigt med.

Du & Jag är första delen i en trilogi om livet på mellanstadiet. Författaren Katarina von Bredow, känd för sina oerhört populära tonårsromaner om kärlek, vänder sig här till en yngre åldersgrupp. Boken är en riktig bladvändare, man lider och våndas med Andreas, hur ska han göra? När han till slut bestämmer sig, eller när han inte kan hålla tyst längre, då, ja, då blir det riktigt gastkramande!

Titel: Du & Jag
Författare: Katarina von Bredow

/Matilda

Inga kommentarer: