torsdag 10 mars 2016

Jamies supermat - inspirerande matbok!

Jamies supermat
Bild: Adlibris
I boken Jamies supermat av kändiskocken Jamie Oliver får du inspiration till näringsrika och goda måltider från frukost till lunch och middag. De är verkligen genomtänkta när det gäller vad man bör få i sig för näring så den här boken ska man kunna äta från hela veckan utan att oroa sig för att äta för mycket av något. Mat ska vara en njutning säger Jamie.

Det jag gillade med boken var att recepten är enkla att följa. Några recept använder visserligen lite annorlunda ingredienser som kanske är mer vanliga i England än i Sverige, men det är inget som stör utan man kan anpassa dom för svenska förhållanden om man vill.

I början av recepten så skriver Jamie en kort mening om varför just detta recept eller ingrediens är så nyttig för dig. Det är intressant att läsa och ger inspiration.

I slutet av boken går Jamie igenom sin filosofi om den balanserade tallriken och förklarar tänket med recepten i boken. Han presenterar även allt från kolhydrater till protein och förklarar varför det är nyttigt för oss att äta och hur mycket man bör äta av det varje dag.

Detta är en mycket fin och trevlig bok som jag absolut kommer använda i min matlagning.

Titel: Jamies Supermat
Författare: Jamie Oliver

Välkommen in att låna!

//Linda

Inga kommentarer: