måndag 12 september 2011

Nyfiken på Facebook, Twitter, Spotify.... Kom till biblioteket på torsdag kl 18!


Tycker du att alla verkar använda Facebook utom du? Är du sugen på att blogga men vet inte hur man gör? Har du hört att man kan lyssna på musik gratis på nätet men vet inte hur man hittar den? Gå kursen Delning! Den är öppen för alla.

Kursen vänder sig till dig som har dator- och Internetvana, men som inte använder sociala medier, eller inte har tillräckliga kunskaper för att få ut glädje och nytta av dem. Självklart kan du också gå kursen om du har erfarenhet av vissa av tjänsterna men inte av andra.

Vad är syftet med att lära sig om Sociala Medier?
Det finns flera. Tjänsterna i sig är användbara på olika sätt. Det kan handla om att hålla kontakt med vänner och bekanta (t.ex. genom Facebook), enkelt hålla sig uppdaterad (t.ex. genom Twitter, bloggar, nyhetstjänster) eller underlätta vardaglig informationssökning (t.ex. genom uppslagsverket Wikipedia, Googles kartor och översättningsfunktion, bibliotekens hemsidor). Tjänsterna innebär att du bidrar till innehållet, gör din röst hörd, deltar i diskussioner eller är kreativ och deltagande på andra sätt. Som en bonus ger övningen nya färdigheter – har du provat på sociala medier kan du lättare ta dig an många andra e-tjänster.

Måste verkligen alla använda sociala medier?
Det enkla svaret är nej, precis som man inte nödvändigtvis måste titta på TV, läsa tidningen eller använda telefon. Men om du är en person som gillar TV, tidningar och telefon så kan det vara värt att se vad Internet erbjuder för komplement och alternativ – något av det kanske passar dig. Om inte har du i alla fall provat och vet vad det handlar om när Facebook eller Twitter eller Spotify kommer på tal, och kanske har du fått några nya kunskaper på köpet.

På torsdag kl 18.00-18.30 kommer vi ha en informationsträff om kursen. Kom - ta med vänner och bekanta som inte vet vad Facebook, Bloggar, Twitter är - kanske det är något för både dig och dom!

På torsdagar kl 15-17 är välkommen att komma med frågor om de olika momenten på kursen. Kursen är kostnadsfri och det enda du behöver är en dator (finns på biblioteket) och en e-post adress. Vi kan hjälpa till med att gör en e-postadress om du inte har någon.

Välkommen att gå kursen och upptäcka vad det här med sociala medier är för något!

//Linda

//Linda

Inga kommentarer: