måndag 8 oktober 2012

Kalasgott!

Flera av er känner säkert igen Jennie Benjaminsson från programmet Mästerkock i TV4 där hon hamnade på en hedrande 2:a plats - och då är hon bara 19 år gammal! Jennie berättar att hon tidigt i livet började intressera sig för matlagning och när hon gjorde sin riktiga prao på ett bageri kände hon att detta ville hon ägna sig åt under resten av sitt liv. På gymnasiet startade hon en matblogg, Kalasgott eftersom "alla" bloggade. Jennie kunde inte så mycket om mode tyckte hon och därför blev det mat och sötsaker som hon ville blogga om. Den blev mycket framgångsrik och hamnade snart på matbloggstopplistan.
Kalasgott
Trots att hon kom två i matlagninsprogrammet Mästerkock känner hon sig otroligt nöjd - hon har nu fått göra sin blogg till en kokbok. Jennie skriver i inledningen att hon har samlat sina "grymmaste recept och delat in dem efter humör, tid och tillfälle. Oavsett om du är medvetslös eller pigg som en duracellkanin, ska äta ensam eller bjuda hem hela tjocka släkten, imponera stort eller bara piffa till vardagen så hopas jag att du hittar det du söker här". 

Kalasgott påminner i stilen om Leila eller Systrars Söta-kokböckerna. Det är snygga bilder och recepten är enkla att följa. Det är en blandning av recept allt från Mammas rosépeppargryta med fläskfilé till Barbecuepizza med smokey bacon, Fish and chips med dillmajonnäs, Ugnsbakad brieost, Oooey goooey kladdkaka och mycket mer. 

Välkommen in att låna och låt dig inspireras till nya maträtter!

//Linda


Inga kommentarer: