fredag 5 oktober 2012

Nyfiken på Raw Food?

Raw food på svenska
Bild: Adlibris
Erica Palmcrantz och Irmela Liljas bok Raw Food på svenska visar hur du kan tillaga fantastisk mat utan upphettning över 40 grader. Varför gör man detta? Jo, för att bevara maximalt mycket näring och energi som bas använder man frukter, grönsaker, frön nötter, och torkad frukt.

Du behöver inte veta något om raw food innan du läser den här boken. Den går igenom de första stegen som till raw food och förklarar vad nötter, frön, frukt, oljor m.m. har för näringsämnen i sig och varför de är bra att äta. Även om du inte vill börja med raw food efter att ha stillat din nyfikenhet på raw food, så får du en hel del nyttig information med dig. Boken tar upp vilka köksredskap som kan vara bra att ha i köket för att tillreda maten. Recepten ser ut att vara lätta att följa och bilderna på maten ser inbjudande ut. Genomgående i boken finns lite tips och råd från Erica där hon berättar hur man kan tänka och göra för att gå över till raw food.

En bok att inspireras av och är du nyfiken på raw food och hur man gör för att gå över till att äta på detta sätt så rekommenderar jag denna boken varmt.

//Linda

Inga kommentarer: