torsdag 30 oktober 2014

Lite skräck piggar upp på kvällen!?

Tredje tecknet (kartonnage)
bild: bokus
Min dotter är ganska förtjust i att vi skrämmer upp oss något vid kvällsläsningen och får lite svårt att sova. Några kvällar i rad har vi gjort det med hjälp av författaren Ingelin Angerborn och böckerna ”Tredje tecknet” och ”För alltid”. Böckerna hänger inte ihop utan Angerborn skriver så spännande att vi tog två på rad!

Tredje tecknet

Olivia känner sig ensam. Bästa kompisen Sonja har blivit ihop med Milo. Faktum är att Olivia inte ens visste att Sonja var kär i Milo. Inte heller har hon berättat att hon själv är kär i honom. Vad svårt det blev! Ändå följer Olivia med dem till badet. När hon kommer hem och packar upp ligger det en nyckel i badkassen som inte är hennes. Olivia frågar både Sonja och Milo men ingen av dem har varken tappat eller lagt någon nyckel i hennes påse. Hur har den då hamnat där? Vems kan den vara? Och framförallt vart leder den?
För alltid ... (kartonnage)
Bild: Bokus
För alltid

Hela långa sommarlovet ska Nora bo hos Vanja, mammas bästa vän, ute på landet. Mamma har åkt på pilgrimsvandring för att hitta sig själv. Nora känner sig övergiven. Men det visar hon inte. Dessutom, vad ska hon göra utan både Internet och pojkvännen Sebastian? På väg till Vanjas stuga får Nora syn på ett gammalt förfallet grått hus som känns underligt välbekant. Hur är det möjligt när hon aldrig varit här förut? Nora ger sig ut för att undersöka saken. Det slutar med att hon springer därifrån!
Författare: Ingelin Angerborn

// Katarina

Inga kommentarer: