torsdag 28 juli 2016

Läslust i hemmet - för dig som förälder

Läslust i hemmet : så stödjer du ditt barns skriv- och läsutveckling
Bild: Adlibris
Läslust i hemmet: så stödjer du ditt barns skriv- och läsutveckling heter den här trevliga och inspirerande boken om hur du som förälder kan stimulera ditt barn intresse för det skrivna språket.

Lyssna och tala, Läsa bilder och symboler, Högläsning och Skriva och läsa i leken är exempel på kapitel i boken som vänder sig till föräldrar till barn 0-9 år. Genom hela boken poängteras hur viktiga läsande anhöriga är. Vuxna, äldre syskon och kompisar fungerar som läsande förebilder.

Det finns mängder av situationer i vardagen att ta vara på. Som t ex när barnet visar intresse för skyltar, bilmärken, leksakskataloger mm - allt möjligt (mer än vi tänker på) kan fungera som ingångar till skriv- och läsutveckling. Inte minst böcker förstås, här finns många konkreta tips på hur man kan ta vara på lässtunden med sitt barn. Låta läsningen ta tid, prata om bilder, lyssna på barnets frågor...

Boken innehåller många roliga exempel och en hel del boktips och tips på vidare läsning för den vuxne som vill lära sig mer.

Författaren Carina Fast är lågstadielärare och fil.dr i pedagogik, och har i många år föreläst för förskolepedagoger om barns läs- och skrivutveckling - bland annat här i Leksand :-)

Titel: Läslust i hemmet : så stödjer du ditt barns skriv- och läsutveckling
Författare: Carina Fast

/MatildaInga kommentarer: