torsdag 12 januari 2017

Var du än är




Alla Hope bor med sin mamma och Frank alldeles invid berget Canigou i Frankrike. Marianne, Hopes mamma, håller till i sin ateljé hela dagarna, och när än Hope kommer in verkar det alltid vara vid fel tillfälle. Frank kom in i Hopes liv för tre år sedan, när hon var nio, och tillsammans är dem som körsbär och mandlar.
Innan Frank blev mammas pojkvän var han alltid på resande fot. Detta ändrades den dagen då han räddade åsnan Harry på en byggarbetsplats i Mumbai. Harry var så tungt lastad med tegelstenar att när han föll kunde ha inte ta sig upp igen. Det slutade med att Frank köpte Harry och bestämde sig för att leta rätt på en trygg plats åt honom. När Frank sedan träffade Marianne, fanns där också en plats för Harry – en saftig grön äng vid bergets fot. Frank kom att stanna längre hos dem än någon annanstans.
Numera tar Hope alltmer ansvar för Harry och Frank har bestämt sig för att börja resa igen. Hope undrar nu om det kanske var Franks tanke redan från början? Om han ger sig av – är det för alltid?
Författare: Sarah Lean
// Katarina



Inga kommentarer: