tisdag 11 juli 2017

Naturligt vackerGör ditt hår och din hud vacker med några enkla och kemikaliefria recept. Boken Boosta hud och hår har både enkla och lite mer komplicerade recept för hur du kan göra dina egna skönhetsprodukter. Du kan använda saker du har i ditt kylskåp och skafferi. Här finns tips och recept på allt från hudkrämer till schampo och balsam. Boken tar också upp en del av problemen med de skönhetsprodukter som finns på marknaden idag. Parabener är en sådan ingrediens i t.ex. schampo som stör hormonerna i kroppen vilket kan leda till nedsatt fertilitet.
Tänk att citron, vatten och lite sol kan bleka håret snabbare. Detta är perfekt nu på sommaren om man vill ha solblekt hår.
Bild: Adlibris

Frisk och fräsch mist

Cirka 2,5 dl
1 citron eller 1 apelsin
5 dl vatten

  • Skär upp citrusfrukten och lägg tillsammans med vatten i en kastrull.
  • Låt sjuda tills vätskan är reducerad till hälften
  • Sila igenom en syltduk, kaffefilter eller liknade 
  •   Förvara i en glasflaska med spraylock, håller några dagar i kylen
  • Spraya på håret för att fräscha upp det och få en god doft. 


Sidan 101 

Det som tar längst tid är ofta inte att genomföra recepten i boken utan att samla ihop ingredienserna. Själv hade jag aldrig hört talas om jojobaolja innan jag läste boken. Dock känner jag mig lite kluven till boken. Många färgar idag håret och boken ger tyvärr inte så mycket alternativ när det kommer till färgning eller att bevara färgen i håret. Dock fungerar boken utmärkt om man vill pröva att leva mer miljövänligt eller är känslig mot kemikalier. 

Titel: Boosta hud och hår
Författare:  Tia Jumbe

// Caroline

Inga kommentarer: