måndag 16 maj 2011

Filmtips Hämnden - hyr 3 dvd betala för 2


Det är lätt att förstå varför Susanne Biers Hämnden med Mikael Persbrandt i huvudrollen fick en Oscar för bästa utländska film. Bier väver en bra historia med många intressanta karaktärer/relationer. Tänkvärt om utanförskap, våld, sorg, hämnd/försoning, förlåtelse, moral, föräldrarskapet. Mikael Persbrandt spelar skickligt rollen som läkaren som jobbar i våldets afrika (Darfur?) Familjen finns i Danmark. Han är pacifist på gränsen till aggressionshämmad/konflikträdd. Sonen blir mobbad och han försöker visa honom och hans kompis att våld inte löser konflikter - men  pojkarna (som spelar fantastiskt bra) har andra planer. Ett relationsdrama som höll intresset på topp under 2 timmar.
Går och hyr! - på bibblan.
Cathrine :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vore bättre att man fick hyra fem valfria filmer under en längre tid och sedan fick den sjätte gratis. Allt registreras i datorn så det kan inte vara så svårt. Ni måste bli smartare för att få bättre omsättningshastighet på era filmer. Den enda fördelen med att det lånas så lite är att det finns mycket inne att välja mellan. Men det är väl inte så det är tänkt?

Leksands bibliotek sa...

Tack för din idé om uthyrningen av filmer, p.g.a. integritetsskäl sparas inte historiken på vad var och en lånar, men detta kan lösas med ett klippkort för filmer eller liknande. Vi ska ta upp det som ett förslag. Tack för din synpunkt!

//Linda och Jessica