måndag 4 juli 2011

USA - Fjärde juli

Idag är det USA:s nationaldag och för den som är intresserad av ett besök i det stora landet i väster är det verkligen en upplevelse att vara där den fjärde juli när de firar sin nationaldag! Det firas med pompa och ståt med fyrverkeri och orkester på många ställen. Passa på att besöka ett av de många slagfälten som finns på östra sidan av USA. Är ni där just på nationaldagen brukar de avfyra kanoner i samband med fyrverkerierna - riktigt pampigt.

Några guider till USA som ni kan låna hos oss är:

New York, en Första klass guide, som jag verkligen kan rekommendera. Den har bra beskrivningar, kartor, färgbilder och är lätt att leta fram det man söker. Man får tips på var man ska bo, äta, sevärdheter m.m. Dessa första klass guider är bra oavsett vilket land det gäller.

Är du mer en backpacker är Lonely Planets guide över USA att rekommendera. Denna guide är det mycket text i och är på engelska, men den har ingående information om det som en backpacker kan vara intresserad av. Det är inte lika mycket bilder, men kartor finns och många tips på vad man bör se och göra i USA.

Om du söker en specifik guidebok får du gärna komma med inköpsförslag och då köper vi in boken eller fjärrlånar in den åt dig! Maila inköpsförslag/fjärrlåneansökan till biblioteket@leksand.se  Skriv titel och författare, samt årtal om du har det. Skriv även ditt namn och tel nr/mailadress så vi kan reservera boken åt dig. Fjärrlån kostar 10kr.

Några länkar för USA-resenärer:
USA tourist

//Linda

Inga kommentarer: