måndag 4 februari 2013

I Love you Viktoria Andersson

I love you Viktoria Andersson (kartonnage)Linn har flyttat till en lägenhet med sin mamma. Pappa har fullt upp med sin nya familj. Linn går för sig själv, som vanligt. Sommarlovet är slut och skolan har börjat. Hon går omkring och sätter upp lappar som det står Efterlysning på när Viktoria Andersson kommer körande i den blå bokbussen. Linns katt Spiken är försvunnen. Nu är det ingen hemma längre och väntar på henne när hon kommer hem från skolan. Viktoria flyttar in i ”sockerbiten”, som Linn kallar huset. Ibland går hon dit och hälsar på.
Linns mamma oroar sig för att hon alltid går ensam. Linn tycker inte om de nya klasskamraterna. Det hjälper inte att hon säger till mamma att det går bra, att det inte är något problem. I hopp om att Linn ska börja leka med andra barn köper mamma henne en mobiltelefon. Det ska bli lättare att hålla kontakt med kompisarna då.   Men mobilen ligger tyst i väskan. Sen vill mamma, i all välmening, ordna en tjejfest också. De går till en pysselaffär för att köpa material och göra egna inbjudningskort. Linn vill inte ha någon fest men mamma lyssnar inte på henne. Plötsligt går Linn bara därifrån. Mamma är jättearg när hon så småningom kommer hem. Hon säger att hon inte förstår sig på Linn.
En lördag går Linn i skogen. Den här gången håller hon sig till stigen, för att slippa gå vilse igen. Då träffar hon Simon och de börjar leka tillsammans. Linn följer med Simon hem. Kan det vara så lätt att få en ny vän, att man bara går ut i skogen och hittar en?
Författare: Maja Hjertzell

//Katarina

Inga kommentarer: