måndag 18 november 2013

Tid att sticka och virka, igen!


Stickat och virkat!

Nu är det höst! Det har börjat komma nya stick- och virkböcker. Dags att sitta ner – slå sig till ro och bläddra bland alla mönster. Gå igenom garnlagret, fundera på vad man vill göra, är det något garn som behöver inhandlas? och så fram med stick- och/eller virknål. Efter ett par varv sprider sig lugnet i kroppen. Det fungerar varje gång!
Färgglad virkning (inbunden)
Bild: Bokus
I Färgglad virkning blir jag inspirerad av färgerna som känns som sommar. Det kan behövas! Fantasifulla mönster och en känsla av sprudlande kreativitet. Det finns mycket roligt att göra till hemmet men framför allt till små tjejer – gulliga handledsvärmare, långkofta, klänning, fin hatt. Lite julvirkning med tomteluva, girlanger och den allra sötaste hunden på julgransmattan! Vet inte vad jag vill ha mest – hunden eller julgransmattan? Både mormorsruta och farmorsruta i härliga filtar.
Lättstickat – finstickat bjuder på mycket värmande till hösten för främst tjejer i alla åldrar. Tweedcape, prickiga sockor och flätstickad basker med tubhalsduk och skrotrutig tröja. Härliga färger och lite annorlunda mönster. Ordentlig stickskola med bra bilder att följa.
Lättstickat : finstickat (häftad)
Bild: Bokus
Författare Färgglad virkning: Therese Hagstedt
Författare Lättstickat – finstickat: Anna Wilkinson

// Katarina

Provläs Färgglad virkning på http://www.smakprov.se/

Inga kommentarer: