torsdag 30 januari 2014

Skuggan i väggen - spökhistoria för barn

Micke har just flyttat in ett gammalt hus i en by i Norrland med sin mamma. De trivs i huset men redan första dagen lägger Micke märke till en märklig skugga i väggen. Skuggan liksom talar till henne, och hon börjar snart prata med skuggan. Hon börjar i sin nya skola och får veta att huset de flyttat in i är ett spökhus...Bok: Skuggan i väggen Bild: Bokus

Boken är en spökhistoria men innehåller mycket vardag och verklighet också. Micke är en tuff och modig tjej, som vet vad hon vill och verkligen inte är rädd av sig. Hon har lite svårt att finna sin plats i den nya klassen. En hel del tid tillbringar hon i skogen och på ålderdomshemmet där hennes mamma jobbar, bl a spelar hon schack med en av de äldre som bor där. Sixten berättar för henne om saker som hänt förr i tiden i byn, och Micke förstår att det på något vis hänger ihop med skuggan i väggen i henns rum.

Lätt att läsa, spännande och engagerande är den här boken för barn i 9-12-årsåldern, avd Hcg här på biblioteket. Kolla in den vackra framsidan!

Titel: Skuggan i väggen
Författare: Kerstin Lundberg Hahn

/Matilda

Inga kommentarer: