fredag 14 februari 2014

Alla hjärtans dag

När katten är borta (pocket)
bild: Bokus
Boktips till Alla hjärtans dag

När katten är borta
Vid akut behov av romantik skulle jag vilja rekommendera en dos av ”När katten är borta”. Här får du romantiska förvecklingar och ett persongalleri som många gånger lockar till skratt framfört på ett mycket charmigt sätt. Maggie Ivey har tänkt sig en omstart för sig och sin son, Tim. Till att börja med ska hon genomgå en Tre veckors genomkörare hos doktor Golding. Vad Maggie inte vet är att doktor Golding ramlat ihop på Årskongressen mot stressdämpande metoder och nu ligger på lasarettet. Maggie infinner sig alltså som inbokat och möts av Jake Cooper, den hantverkare som håller på och bygger om Goldings mottagning. Maggie tror att Jake är doktor Golding och börjar prata. Medan Jake lyssnar försöker han hitta ett tillfälle att reda ut missförståndet. Av någon anledning blir det inte av och de bokar in en ny tid. Jake tänker att de får reda ut allt nästa gång de ses….

Något för dig som tycker om lyckliga slut!
Författare: Linda Nichols

// Katarina

Filmtips till Alla hjärtans dag

Du gör mig galen / Silver linings playbook 

En smågalen före detta lärare, Pat, som precis släppts ut från psyket efter att ha varit där i 8 månader på grund av att han försökt ha ihjäl sin frus älskare. Han är nu utsläppt mot sina läkares vilja, men mamman har lovat att ta ansvar för sonen. Pat är besatt av tanken att vinna sin ex-fru tillbaka, men det kompliceras av att han inte får kontakta henne på något sätt. Han möter då Tiffany som själv har en hel del problem, men som känner Pats exfru och då ser Pat genast sin chans. 
Denna film är helt underbar med alla sina galna förvecklingar och kast hit och dit. Man kan inte lista ut hur den kommer att sluta. 
Titta på trailern och kom sen in och hyr den på bibblan! 

//Linda



Inga kommentarer: