måndag 16 juni 2014

Återigen en spännande deckare av Belinda Bauer

Facts Of Life And Death (häftad)
bild: Bokus
När man får besked om att en reserverad bok har kommit in och det är Belinda Bauers nya deckare - då blir man glad och vill genast gå hem för att börja läsa. Belinda Bauer har skrivit fyra deckare sedan tidigare och alla är lika spännande.

The facts of life and death - every killer has to start somewhere är en fristående bok så man behöver inte ha läst Belinda Bauers tidigare böcker. Den här utspelar sig i Limeburn, en liten kuststad i England. Här bor 10-åriga Ruby Trick med sina föräldrar. De har det knapert med pengarna eftersom Rubys pappa förlorade jobbet när varvet där han jobbade lades ner för några år sedan. Det är slitigt för familjen och mamma Alison som jobbar så mycket hon kan för sin familj. Pappa John spenderar dagarna med att fiska och på fredagarna är det cowboy night på en pub i närheten. Ruby är rädd för att föräldrarna ska skiljas, men hon är också rädd för den mörka skogen och de som retas med henne i skolan.

Det börjar med att en flicka ringer hem till sin mamma och säger hejdå och att han kommer att döda mig. Den här flickan har tur och kommer undan mördaren, men sedan eskalerar det hela och fler flickor i tjugo-års åldern tvingas ringa sina mammor och de blir då utsatta för det värsta man kan tänka sig som mamma - att höra hur ens lilla flicka dör.

Vad kommer hända med Ruby? Att hjälpa hennes pappa att leta efter mördaren - kommer det rädda henne från att  själv bli mördad? Läs boken så får du veta. Det är en psykologisk thriller som håller läsaren på helspänn hela tiden. Boken kommer ut på svenska i oktober, men kan du inte vänta tills dess finns den att låna på engelska på biblioteket.

/Linda

Inga kommentarer: