torsdag 22 oktober 2015

Historisk roman för barn

Dit ljuset inte når
Bild: Adlibris
Fest! Det har kommit en ny bok av Annika Thor! Dit ljuset inte når handlar om pojken Johan i 1800-talets Sverige. Han flyr från barnhemmet för att undgå stryk. För att inte åka fast klär han ut sig till flicka, han blir helt enkelt flickan Johanna. Johanna hamnar hos ett kringresande teatersällskap, där hon får arbete som påkläderska åt den vackra och snälla skådespelerskan Angelique.

Mycket händer kring Johan/Johanna. En dam spår hans framtid i kort. Vem är han egentligen, och var kommer han ifrån? Han får en riktig vän för första gången i livet, Gustav, som han tycker mycket om men inte riktigt vågar lita på. Och så värst av allt, vem är den mystiske mannen som vid varje föreställning tittar på honom i sin kikare från en alkov i teatersalongen?

Andlöst spännande är det faktiskt, även om man ganska tidigt förstår vartåt det barkar. Men man kan ju aldrig vara riktigt säker...

Läs den högt för ditt barn! För egenläsning passar den från 9 år och uppåt. Som högläsning kan du läsa den också för lite yngre barn :-)

Finns i hylla Hcg här på biblioteket.

Titel: Dit ljuset inte når
Författare: Annika Thor

/Matilda

Inga kommentarer: