måndag 29 februari 2016

Deliciously Ella - mat som din kropp kommer att älska

Deliciously Ella : Härliga ingredienser och fantastisk mat som du och din
Bild: Adlibris
En riktigt trevlig matbok om mat som är baserade på en naturlig kost och som även är glutenfria. Ella Woodward som är författare var sockerberoende ända fram till 2011 då hon fick en väldigt ovanlig sjukdom som bröt ner hennes autonoma nervsystem. Hon fick en massa mediciner och kände att hennes liv höll på att rasa samman. Hon orkade ingenting. Till slut bestämde hon sig för att göra något åt saken och efter att ha läst en bok om Kris Carr som hade lagt om kosten för att hantera sin cancer och lyckats mycket bra, så bestämde sig Ella för att lägga om sin kost och bli glutenfri vegan. Hennes familj trodde inte att hon var riktigt klok eftersom Ella knappt kunde laga mat. Ella beskriver hur hon började experimentera och hon var helt inställd på att äta nyttig mat för att bli friskare. Hon började med det hon kunde laga som blåbärsgröt, rostat bovetebröd och mosad avokado, rårispasta med grönsakssås. Rätt enformig mat till att börja med, men Ella märkte hur hennes kropp reagerade positivt på kosten och och hon började orka mer och mer.

Så småningom började hon blogga om sin matresa och den blev en succé och därför kom den här boken till: Deliciously Ella. 

Jag tycker om boken dels på grund av Ellas historia men också för att hon förklara på ett enkelt och trevligt sätt varför man bör äta nyttig mat - kroppen mår bättre. Man kan välja nyttiga sötsaker istället för lösgodis. Hon vill inte att alla ska bli veganer utan vill man ta en bit lax eller ost till maten så gör det!

Recepten är enkla att följa och har fina bilder. Låna hem och experimentera!

Titel: Deliciously Ella
Författare: Ella Woodward

/Linda

Inga kommentarer: