tisdag 16 maj 2017

Elon, Plexus och de gömda hundarna

Elon blev mobbad på sin förra skola och har nu bytt till en annan. Men historien upprepar sig. Fast han smyger runt hörnen på skolan och gör sig osynlig lyckas Sigge och Oskar - hans nya plågoandar - få korn på honom. Hemma säger han ingenting, mamma blir så ledsen då.
En eftermiddag, vid järnvägsspåren, möter han Roger - en stor rottweiler - som kommer farande i full fart. Efter honom kommer hans husse Plexus med andan i halsen. Roger tycker om att jaga kaniner men idag är det Elon han får fatt i. Till sin häpnad märker Elon att han "hör" vad Roger tänker.
När dem pratat med varandra en stund frågar Plexus om han vill hänga med till Hundstallet på lördagen. Roger ska vara med i barnhörnan där barnen ska få klappa snälla hundar. Ganska snabbt märker Elon att han hör vad hundarna på Hundstallet också tänker. Bullen, en liten ful svart hund med en hörntand som sticker ut, berättar för honom att han blivit lämnad av en man med låtsashår i en park där det står en staty. Men det värsta är att mannen har två små hundar till, instängda i en garderob. Nu vill Bullen att Elon ska rädda dem. Plexus och Roger lovar hjälpa till, nu ska här letas parker med statyer i.


Författare: Milena Bergquist


Välkommen in och låna på Leksands bibliotek!
// Katarina

Inga kommentarer: