tisdag 9 maj 2017

Mysteriet på Hester Hill


Bild: Adlibris
Meg och Frank, som är tvillingar, ska tillbringa en del av sommarlovet hos farbror Eliot på Hester Hill i Svarthed. Mamma och pappa ska skiljas och bara bråkar. Ändå tycker både Frank och Meg att det känns jobbigt att åka iväg. Hester Hill visar sig vara ett enormt hus där stora delar stängts av. Redan första natten vaknar Meg av dunsar från den obebodda övervåningen.
Farbror Eliot är upptagen med sina uppfinningar i källaren hela dagarna så dem får lov att själva hitta på något att göra. Frank spelar tuba och bestämmer sig för att cykla in till byn och köpa nya noter. Damen i bokhandeln beklagar att de inte har några hemma men beställer gärna hem. Då hon får veta att Frank och hans syster Meg – Margareta är på besök på Hester Hill säger hon att det ligger ett paket och väntar på Margareta på Hester hus. Det verkar helt otroligt i Franks öron men han lovar att säga till Meg att hon ska hämta det vid tillfälle.
Meg blir nyfiken förstås, och när paketet visar sig innehålla en tom dagbok, som någon skurit ut en del ur och lagt in en nyckel i, börjar dem gå på upptäckfärder i det stora huset för att se var den kan passa. Om nu låset finns kvar, för paketet har legat och väntat låg på att bli hämtat i hundra år!

Författare: Kristina Ohlsson

Välkommen in och låna!

// Katarina

Inga kommentarer: