tisdag 17 oktober 2017

Livet på spel eller livet som spelare
Du kanske har sätt honom i mästarnas mästare eller i tv-programmet gympläraren. Emil HeatoN Christensen är en av världens bästa Counter-strike spelare. I boken HeatoN livet på spel berättar han om den långa vägen dit. 

Man kan tro att han alltid har haft ett intresse för datorspel och e-sport men så var inte fallet. När Emil var 5 år introducerades han till hockey. Det var länge hans stora dröm att bli hockey proffs. Efter en skada som han ådragit sig på idrotten i skolan förändras allt. Drömmen om att bli hockeyproffs dog och ur detta föddes en ny dröm. Emil ville bli bäst på Counter-strike. 

Även om mycket av fokusen i boken ligger på Counter-strike och tävlandet så lär man också känna Emil som person och hur han har utvecklats. Det som gör boken riktigt intressant för den som vill lära sig mer om Emil och Counter-strike är motgångarna som han har varit med om. Allt från dåliga sponsorer till en sjuk mamma. För den som, precis som jag, inte är så insatt i Counter-strike så finns en bra ordlista samt några sidor som förklarar vad Counter-strike är och hur man spelar.  Boken passar både unga som är intresserade av e-sport och vuxna som vill veta mer. Jag blev själv nyfiken och lite sugen på att testa Counter-strike

Vill du höra Emil prata e-sport eller lyssna på några av dem som varit med honom på resan så rekommenderar jag Espostpodden där det finns mycket att lära sig om e-sport och Counter-strike.
Lyssna direkt i webbläsaren: http://esportpodden.libsyn.com/
 
Titel: HeatoN livet på spel
Författare: Emil Christensen 

// Caroline

Inga kommentarer: