tisdag 18 april 2017

Allt du vill veta eller önskar att du inte behövde veta om överlevnad
Bild: Adlibris

Om du är ute mycket i naturen, ute på båten eller vill vara förbered på potentiella katastrofer så är detta boken för dig. Rich Johnsson och Ola Skinnarmo ger tips och hjälper dig överleva. Många delar av boken är väldigt användbara som t.ex. hur du filtrerar vatten, ser vad klockan är med hjälp av solen eller lägger förband. Då jag är en person som tycker om listor samt enkla instruktioner så passar denna bok mig väldigt bra. Boken besvarar bland annat frågorna ”Hur gör jag eld med en läskburk” och ”Hur tar man sig ur en bil under vatten”. 

Även om du känner att du inte behöver veta hur man filtrerar vatten i ett byxben för att få dricksvatten så kan denna bok ändå vara användbar för den som vill lära sina barn om enkla knoppar och vad man ska göra om någon blir ormbiten. En intressant bok med många användningsområden.
Båda författarna har lång erfarenhet av ämnet överlevnad. Rich Johanson har tjänstgjort som fallskärmsjägare i USA:s arme samt i specialförbandet gröna baskrarna. Utanför armen har han tjänstgjort som brandman, frivillig ambulanssjukvårdare och utbildningsansvarig för den Amerikanska kustbevakningen. 

Ola Skinnarmo är lite mer välkänd då han är en av Sveriges främsta äventyrare. Han är första svensk att ta sig med hjälp av skidor till Nord- och Sydpolen. På sina expeditioner har han överlevt både utsvultna isbjörnar och att falla ner i glaciärsprickor samt seglat genom vatten fyllda av isberg. 

Titel: Överlevnadsguide: 300 sätt att klara allt från att göra upp eld till att överleva en krokodilattack. 
Författare: Rich Johnson och Ola Skinnarmo 

// Caroline

Inga kommentarer: