torsdag 2 maj 2013

Superperfekta

Superperfekta är ett urval texter från M som i Underbar och en aldrig tidigare publicerad text. Köp nu på Lulu.com
Bild: M som i underbar-bloggen
"Mathilda är autistisk. Eller kanske har hon autism. Vi har Mathilda och hon är underbar." Boken Superperfekta av Tina Wiman består av ett urval av texter från bloggen M som i Underbar. Det är en bok att le åt och att känna igen om man lever nära ett barn som har autism.

Tina Wiman har ett enkelt språk och man känner de olika situationer som hon beskriver på ett konkret sätt. Det är olika vardagssituationer som beskrivs, möten med Habilitering och psykologer. Samtalen med Mathilda och hennes mamma är underbara - med några få ord beskriver Mathilda hur hon känner och mamman likaså.

Några utdrag ur boken:

Hjältemod kan vara att leka sig ner för rulltrapporna. Hjältemod kan rentav se ut som något helt annat, som något mesigt och eftergivet, som att skicka resten av familjen före till bilen och glatt köpa chips med ett barn som kräver det, och helhjärtat ignorera paret vid bröddisken som stirrar.

Större delen av min vardag upptas av såna där saker man inte säger. Ska det vara så, egentligen? Jag kan tänka att livet vore bättre för många föräldrar om man faktiskt fick säga som det är.


Alla har styrkor och lättheter. Alla har bekymmer och svårigheter. Tough luck. Det är farligt att leva; man kan dö av det. men i vår familj vet vi att vi är perfekta som vi är.

Låna gärna boken och läs fler texter på bloggen M som i underbar: munderbarwordpress.com eller prematurbloggen.wordpress.com

//Linda

Inga kommentarer: