måndag 7 oktober 2013

Klass 1b

Vilken vikarien Bild: BokusHur är det att gå i skolan egentligen? Vad gör man hela dagarna? Kommer jag att hitta någon kompis?
I Klass 1 b går Frank, Vicke, Lova, Siri, Edvin, Melker, Alice, Oskar, Maja, Linus och Elin. Fröken heter Clara. Det finns också en rektor, en skolsyster och en idrottslärare.

Varje del i Helena Bross serie har sitt eget tema. I "Vilse i skogen" får vi följa med på den första friluftsdagen. Helt plötsligt har Siris grupp tappat bort stigen. Kanske hittar dem stigen om de äter lite matsäck? Vi möter Siri i "Bli sams" igen. Hennes bästis är klasskompisen Lova. De börjar gräla om ett sudd och ingen vill ge sig. Kan de bli vänner igen?

Fröken Clara ska ha barn och klassen ska få en vikarie. Kan inte fröken bara ta med bebisen till skolan så att allt får vara som vanligt? Vi får se hur det går i "Vilken vikarie". Det här med att passa tiden är inte lätt. I "Hjälp vi kommer för sent" möter vi Melker och Frank som alltid hittar på så mycket roligt tillsammans och så kommer de för sent - igen! Då får Melker en klocka. Det är bra! Men för att ha nytta av den måste man kunna klockan. ....

Vi får svar på en hel del av alla frågor man kan ha när man ska börja skolan i serien om Klass 1 b. Skolarbete varvas också med många av de funderingar och tankar som handlar om kompisar, tappa tänder, sova över, få syskon och komma ny till klassen.

Det finns många böcker i serien för dig som vill läsa vidare och lära känna Klass 1 b närmare.




// Katarina

Inga kommentarer: