lördag 5 oktober 2013

Mysrysare för barn

Min son Felix, 5 år, har fått en ny favoritgodnattsaga. Det är böckerna om den underbara familjen kanin som vi läser om och om igen. Varje gång med samma skräckblandade förtjusning. För detta är skräckhistorier för barn men med en stor portion humor.
Det finns fyra underbara sagor om familjen kanin:
  • Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen
  • Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet
  • Sagan om den underbara familjen Kanin och fru Skräck
  • Sagan om den underbara familjen Kanin och godistrollet
Vår favorit är den om Djupsjöns hemlighet. Här är det lillebrorBok: Sagan om den underbara familjen Kanin. Bild: Bokus Kanin som inte gillar och bada men som följt med sin storebror och storasyster till sjön trots allt. Storebror retas och lurar lillebror att det finns ett monster i sjön. När lillebror förstår att han bara luras blir han sur och gömmer sig i ett tält. Helt plötsligt hör han skrik på hjälp, men han tror att syskonen bara luras igen. Skriken tystnar och när han går ut är både storasyster och storebror borta.

Han måste nu dyka ner i sjön trots att han inte alls gillar att bada. Han gör det dock och är allt lite stolt över sig själv när han simmar neråt Djupsjöns botten. Han möter läskiga fiskar och tomtar som förstår att storasyster och storebror rövats bort av sjömonstret och bestämmer sig för att hjälpa honom.

Hur berättelsen slutar får ni reda på om ni lånar den här mysrysaren för barn.

Titel: Sagan om den underbara familjen Kanin och Djupsjöns hemlighet
Författare: Jonna Björnstjerna


//Linda

Inga kommentarer: