onsdag 9 december 2015

Julboktips 9 - Källan

Källan
Bild: Adlibris
I en nära framtid i England är det vattenbrist överallt eftersom det inte regnat på över tre år utom på en gård som heter Källan. Här finns vatten i överflöd och växterna frodas. Hit flyttar Ruth Ardling och hennes man Mark från London. De drömmer om ett liv på landet långt från storstadens puls. Allteftersom regnet uteblir från övriga England blir folk mer och mer misstänksamma mot Källan och varför det finns vatten där. Grannarna runtomkring börjar sprida rykten om att Ruth och Mark medvetet leder undan vatten från marken runtomkring.

Till Källan dras också en religiös kult av kvinnor som dyrkar jorden vid Källan och anser att Ruth Ardling är den utvalda. Allt får sin kulmen dock när Ruths barnbarn Lucien hittas död utan förklaring. Ruth blir misstänkt och det är nu historien tar sin början. Ruth har blivit förd till Källan för att sitta i husarrest och här tänker hon tillbaka på hur det hela började när den religiösa kulten kom till Källan. Hon är inte säker på att hon är oskyldig nämligen till Luciens död. Hon kommer inte ihåg vad som hände den natten.

Källan är en dystopisk spänningsroman där man överraskas när man tror sig ha kommit på hur det ligger till med Luciens död.

Titel: Källan
Författare: Catherine Chanter

/Linda

Inga kommentarer: